Pendapat Korang?

Reactions: 
Gedebuk! hush hush! *aksi golek-golek  dan rolling over macam SPY 008*. Ahah! Hye hye semuuaa :)
Abaikan keMENGARUTan aku di situ. Otak masuk air, macam tulah :)

Ini entri pendek je. Tu pun sebab aku rasa bertanggungjawab sangat pada hal ni, so aku nak tanya pendapat koranggg...

Aku tulis status ni semalam lepas tengok Usrah TV9 jumaat lepas. The theme utk rancangan tu berkisarkan dakwah di lorong-lorong gelap. I was soo touched dengar Ustaz Hanafiah dakwah pada pelacur tu... lebih kurang macam status aku tulah.

Tapi aku tak faham dengan si pengomen ni. I don't mind kalau dia nak bukak ruang perbincangan. Tapi masalahnya aku ni taklah pandai sangat nak berhujah-2 dalam agama. Aku kan BUKAN BUDAK SEKOLAH AGAMA. That's why, aku tak beranii nak cakap lelebey.

So, readers... any idea?

7 comments:

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

kenapa tak blas blik, adakah kamu kenal Allah dengan sekenal-kenalnya juga?

Izzah Haneefa said...

hmmm... tak terfikir pulak mcm tu. hehe.. thanks :)

Anonymous said...

Kalau dia cakap mcm tu, maknanya takde ruanglah untuk pembuat2 dosa untuk bertaubat.. Dah sah2 orang yang nak bertaubat ni tak mengenali Allah dengan sekenal-kenalnya.. Sekadar pandangan.. Saya pun bukan budak sekolah agama..

nur sakinah said...

pengomen tu pun..ustaz don ada kata..kita ni sbagai manusia yg lain knalah ajak manusia lain berbuat kebaikan iaitu sntiasa bertaubat kpada ALLAH..ALLAH mmng maha pngampun..kta dah thu asmaul husna..sifat2 ALLAH tu kira nya kita dh knal ALLAH la..nk knal ALLAH dgan cara mcm mna lagi???mlalui Quran pun kita bleh knal ALLAH...dia spa ha yg dok komen cam tuh..gram aku...dia bkan la spa2 yg nak judge org mcm tu???contohnya mcm org yg mualaf..dosa diorg diampunkan...adakah diorg bnar2 knal ALLAH...diorg baru nak mengenal ALLAH...x masuk akal btul komen tu...

azhariah zuber said...

izzah ko bawa kuau cite anjing yg diberi minum air oleh pelacur pun boleh masuk ke syurga. so pls dont judge people ok

nur sakinah said...

hanya ALLAH yg bleh tntukan kita masuk syurga or x...kita ni spa plak nk tntukan org bleh masuk syurga or apa...dia just tnya pndapat..so please be open minded ok...

ctpayong said...


بِسْــــــــمِ اٌللَّهِ اٌلرَّحْمَنِ اٌلرَّحِيْـــــــــمِ
السلم عليكم ورحمة الله

beritahu si pengomen tu bahawa pintu taubat tidak pernah tertutup...