My Very Disappointing SPM result :'(

Reactions: 
Assalamualaikum.
Tengah-tengah malam ni aku kembali. Haip, apa khabar readers yang cun melecun semua? Hopefully semuaa sihat ye. Sori aku dah lama tak hapdet. Hahaha. Ayat seorang HOTSTUFF lah sangat...

Since March 21st haritu aku takda mood. Yes, right after my SPM result dalam pengetahuanku. Sob.. sob.. gembira kejap je sebab  dpt anugerah pelajar cemerlang SPM sekolah as akulah yang dapat paling banyak A. Maklumlah... sekolah aku bukanlah taraf elit yg budak pepandai tu. thats why dgn result tak semenggah aku tu pun still dpt anugerah pelajar cemerlang!


Apapun, aku KECHIWA dengan result aku. Aku check kat imascu... boleh dikatakan most courses yg aku apply dalam borang UPU dah TAK LAYAK utk aku. Tinggal dua je lagi... Asasi Sains di UM or UITM. Tu pun kalau dapatlah :'( .

UPSR- 5A
PMR- 8A
SPM- *long sigh* ......... only 7A 2B :((( KECHIWA! KECHIWA! KECHIWA!

Aku tak berjaya dapat seterit A lagi utk peperiksaan besar ni. Thats the fact and i have to accept it. Kimia and Fizik aku B doe... ye, aku akui aku lambat tersedar untuk faham subjek ni. Entahlah... aku tak tahu kenapa aku tak boleh ngam dengan Fizik. Mostly apa yang cikgu ajar aku tak faham.

Kimia pulak dah nak dekat-2 exam barulah aku perasan betapa shiokknya subjek ni. Tapi... what could i do? Everything was too late at that time...
Plus, aku pulak tak tuisyen. Semuanya aku struggle sendiri. Add Math pun aku buad latihan sampai nanges-nanges tau! Tapi alhamdulillah, nanges-nanges aku tu berbayar jugak. Dapatlah A-. Jadilah...

Biology? Entahlah. Sincerely aku cakap macam miracle pulak dapat A- . Sbb masa exam haritu ada satu section yang aku TAK TAHU JAWAB LANGSUNG. Maybe berkat aku minat pada subjek ni kut...

Overall, 2013 belum lagi seindah yang aku impikan. Haritu dahlah fail test JPJ :( . ALLAH... novel aku pun belum ada cerita lagi daripada publisher.

Sedih... sedih... sedih...
Redha... redha... redha...

ALLAH is planning the best fate for me :')

6 comments:

Syaz Azman dan Pa'ah Mohd Isdris said...

Apa ni apa ni, namo sedih-sedih okey ? Pa'ah check pun kebanyakan Pa'ah tak layak juga. HAHA. Tambahan Pa'ah ambil aliran sastera, memang susah nak dapat. tapi Allah dah sediakan banyak jalan untuk kita kan? Sabar ya sayang..7A 2B tu bukannya sikit. About, test JPJ. tu semua pengalaman la. Pa'ah fail 5 kali untuk lesen moto? bayangkan. Pa'ah memang down sangat time tu. Sampaikan dah tak nak pegi amek lesen. then my parents kata, ambik last time pastu takpayah ambik. Last tu lulus juga. Akhirnya lesen keta just sekali buat terus lulus. Bersyukur sangat, walaupun ada langgar tiang. tapi tiang tak jatuh..Pokoknya, sabar ek? setiap yg terjadi mengajar kita pengalaman yang paling bernilai. :) Salam sayang from Pa'ah.

maitimie said...

bersyukurlah dgn apa yang dianugerahkan :)

and yes, HE'S the best planner in our life.

spontaneous_gurlz said...

Awak, kita kena kuat sebab perjalanan hidup kita kan jauh lagi. SPM mmg la 'something' as in vital thing but still,it's not everything! Allah had planned a better future for us,provided,HE know best :)
btw,tahniah sebab dapat result cemerlang :)

Izzah Haneefa said...

> terima kasihhh semuaa . ya, saya sedang cuba mengembalikan semula kekuatan diri ini :')

-sYaFiQ- said...

Result kita sama.hmm :3

-sYaFiQ- said...
This comment has been removed by the author.