Langkawi... again.

Reactions: 
Assalamualaikum cayang-cayang semua. Apa khabar iman? Apa khabar akhlak? Apa khabar kecihatan diri?
Hopefully cemuanya baik-baik ye. *erkk.. keyboard rocak ke dik? huruf s cemua jadi c!
Uhukhuk... takdalah. Saja nak gedik-gedik. :PPP

Okay, as what i have promised before... post kali ni nak citer sikit pasal holiday ke Langkawi seminggu lepas. LISTEN! SEMINGGU LEPAS!

Well, biasalah... VIP macam aku ni mana ada masa nak hapdet cepat-cepat kan? Aktivitiku sebagai CEO Syarikat Penganggur Lepas SPM Sambil Malas-Malas sangat 'menyibukkan' jadual seharianku!
*Ini semua poyo!!!

Dah, stop merapu! Now aku nak bebel kejap...

Langkawi? Honestly aku takdalah excited sangat dgn holiday kali ni. Well, jangan kata aku tak bersyukur. Aku sangat bersyukur sebab masih berpeluang 'honeymoon' dgn family tercintaa. Just destinasi tu dah selalu sangat jadi tempat kami 'honeymoon'...
Asal cuti je, Langkawi. Langkawi and Langkawi... again.
Sokaylaa.. lepas ni upgrade pi London pulak. Asal cuti je London. London and London... again. *muntah darah beku.*

Sorilaah kalau awak-awak semua MELUAT dgn KEDEGIKAN saya ni. Sejak jadi CEO ni saya mereng sikit. Tak ketahuan kata orang. Maklumlah, dah tak hadap homework or kerja sekolah lagi... duk umah tolong ibu masak je sambil ibu cerita pasal nikah, kahwin bla... bla... bla... menantu pilihan dia.. tehehehe...

Orait. Layan...



 Feri... ya, kami sefamili naik feri jee dari Jeti Kuala Perlis. *Takda duit nak naik flight macam hangpa :(
So di sinilah bermulanya cerita... seriusli, memang padat gila jeti tu. sampai nak jalan pun kena mintak izin! padanlah muka aku sefamili sbb tak merancang cuti dgn betul.... aku suggest korang jgn pi langkawi time CNY! memang serik kut...


 Finally! Yeah! Sampai jugak jeti Langkawi... tu pun 'hazab'nya tak habis lagi. dari jeti langkawi tu nak dpt kereta sewa ntah mcm mana 'teruknya' aku nak cerita. kereta rosaklah, kena beratur itulah inilah... dgn seramai-ramai manusia lagi... urghhh. dlm hati aku ada sedikit kekesalan.

apapun, alhamdulillah... ALLAH permudahkan pada akhirnya. lepas dah book hotel, terus pi Makam Mahsuri. Yeah kali ni no pantai-pantai. Hotels n resorts semua kat Pantai Chenang yg mnjadi 'port' kitorg each time pi Langkawi dah full. So, dpt kat tengah-2 pekan jelaaa... pekan Kuah. *shopinggg!!!

Gimik je ambik gambar pintu masuk Makam Mahsuri ni. Tak heran pun nak masuk... singgah situ just nak borong baju-baju Muslimah yang murah-murah-murah! Hahaha... org puan dlm femili aku ada 5 org. each of us dpt 2 helai at least. hehe...


Beras terbakar or Burnt Rice? Entahlah. aku tak tahu kenapa benda ni pun nak jadi tarikan pelancongan. Beras terbakar tu bukan sama macam nasi hangit ke? tehehehe...
*Bacalah sejarah tu, pandai!* Ya, aku akui aku x baca pun sejarah dia kat situ... semenjak dah bergelar 'org dewasa lepas SPM' ni, aku dah x brminat nk belajar sejarah. Let bygone be bygone laa kata org putih...
Heh!

Ps:/ sini pun kitorang borong lg baju. Baju dan kami tidak dpt dipisahkan... yeah yeah!




This is the most 'thrilling activity' ever! naik kereta kabel beb! Ado berani? *macam aku sorg je yg dah tawan gunung mat cincang tu!* Poyo!
Honestly, aku cuakkk gilaaa. tpi aku cover line... aku cakap, 'aku nak apply jadi pilot nanti. heh, tak takutlah!' eksyeennn tahap burung unta!
tapi bila dah sampai atas tu....







SUBHANALLAHI WABIHAMDIH!

Maha Suci ALLAH yang dah ciptakan semua keindahan ni... rasa kerdil je diri. sob... sob...
Btw, kat atas tu ada org jual snek-2.. aku cari nahas beli aiskrim kon tu. Well you imagine, mcm mana dgn niqab nak jilat aiskrim tu kan?

Yeah, as what you have in mind... aku yg 'pandai' ni pi suruh ayah aku belikan aiskrim kon tu. tak taulah kenapa aku mengidam sangat nak makan aiskrim kat atas tu... kat tanah rata aku tak nak pulak!
Huh! dgn angin kencang smpai mcm nak terbang tudung aku, aku ambik risiko order aiskrim tu dri ayah aku..

last2... yahhh... aku comot cam baby-baby-baby! huarghhh... tak tau nak cover malu mana... tpi pandai-2lah cover... balik tu boleh lagi prgi shopping pinggan mangkuk... muka toya betul aku ni! tudung dgn niqab dah 'trnodaa' pun selamba aje masuk shopping. tak fikir langsung persepsi org nanti!
arghh... org pun faham yg aku ni traveller... traveller mmglah serabai... 

whatever.. kitorg stay langkawi 3 days 2 nights...
after all... alhamdulillah. dpt jugak berjalan :) bukan semua org dpt pi Langkawi kan?

Last but not least!




ASSALAMUALAIKUM :)

3 comments:

azhariah zuber said...

itu tmpt honeymoon sy. hehe

Izzah Haneefa said...

oh..hehe.. nmpaknya lngkawi mmg famous :)

Liza Razak said...

bestnye pergi langkawi :)