Time Dulu-Dulu

Reactions: 
#Assalamualaikum#

Apa khabar? Hopefully semua sihat-sihat belake ye? Hihi... 1st of all, i would like to congrats my sister for her damn-super-awesome PMR results. Im sooo proud of you, sis. Work harder next year, kay? *pleasee jatuh cinta dgn subjek kimia n biology ye?*


Like seriously guys, time aku dulu ambik result (2010) takde naik-2 atas pentas ni bagai even though betapa cemerlangnya result aku! :P :P :P. so aku sedikit 'jelly' bila my sis naik atas pentas. haha, sokayy. tak kesah pun. i'll wait 4  my SPM result next year. :0

Apapun, aku just nak sampaikan yg exam-2 yg kita semua duduk ni, tak kesahlaa UPSR, PMR or SPM ke, they're sooo not everything in our life. Hidup kita ni bukan semata-2 berlandaskan soalan peperiksaan. Hidup kita ni luas dan banyak peluang. Sooo, jangan hampa bila result tak cantek, pastu tuduh diri bodohla, apa-2laa... dont! peperiksaan belum lagi menggambarkan 'kebijaksanaan sebenar' kita in going through this life. kebijaksanaan sebenar ialah apabila kita mampu 'menyelesaikan' setiap 'persoalan' hidup dengan iman dan taqwa tanpa menurut hawa nafsu dan syaitan. Lebih kurang gitulah.

So, any results that you have obtained, terimalah. Redhalah. Hidup ni panjangggg lagi ye adik-2.

Sayang ALLAH, Cinta Nabi ye :D

6 comments:

ariff al-baqi said...

alhamdulillah, tahniah utk adik.. dan semoga berjaya dpt kputusan spm yg bagus2.. ^^

Isma Haneefa said...

terima kasihh. aminn :D

azhariah zuber said...

tahniah utk your sis

Iznie said...

insyaALLAH. Smoga mendapat result yg cemerlang. Nnti akan ada lebih byk pilihan kan? :)
Tapi betul mcm yg ukhti ckp, walau dapat berapa pun, kenalah redha kan? Hidup msih panjangg, perjalanan masih jauh. ^_^
Moga Allah redha....

izatty fatihah said...

mesti adik tu dpt straight A's kan?
hee :D yup, betul result exam yg gempak2 tu bukanlah segalanya dlm hidup ni. Hopefully dpt result SPM yg terbaik ye nti! ^^

Isma Haneefa said...

iznie> amin...betul3.moga ALLAH redha

izatty fatihah>aminnn..doakan ye:)