Masa Depan?

Reactions: 
#Assalamualaikum#

Harap kawan-2 semua sihat. In Shaa ALLAH. Tapi rasanya semenjak aku sibuk nak SPM haritu, belog aku ni sunyi sepiii aje. Yalah, 'tuan tanah' pergi menyepikan diri kan. And now, i'm so grateful that everything is settled. It's just im waiting for the result in the year 2013. Phewww...

Aku nak merapu apa hari ni ya? Okeylah. I've made up my mind. Aku nak cerita pasal masa depan. Jangan marah yee... maklumlah, budak baru habis sekola yang baru nak masuk alam dewasa! Tahulah korangg smua dah ada masa depan. Ngeee :D

Aku taknak pikir panjang dah. Aku tak kira, aku nak gak dapat Asasi Perubatan di UIA! Kalaulah ditakdirkan result SPM aku nanti mmbuadkan aku rasa NAK TERJUN katil, aku tekad nak ambik form six!
Aku x peduli. Aku nak jadi doktor jugak! (Sambil buat muncung itik).

Cakap pasal cita-2, aku tak nak lupakan jugaklah soal KAHWIN. Hehehehe... (angkat kening).
Imam Ghazali sendiri pernah kata yang kita kena tahu kriteria pasangan yg kita nak 10 TAHUN sebelum MENCARI! 10 tahun akan datang bermakna aku dah 27, takkanlah masa tu baru nak mencari kut? Erm Erm... lambat sangat rasanya. Kalau boleh masa tu dah kahwin dan dah jadi UMI kepada seorang baby boy comellah.. :P

Apa-2 jelah. Aku just fikir pasal kahwin sepintas lalu je. Malas nak fikir sangat... yg penting sekarang, aku tengah 'menggila' mmikirkan result SPM aku. Huaaa.. menyesal x sudah! (belum keluar result, dah menyesal awal2)... tulah form 4 dulu kau HONEYMOON puas-2 kan? padan muka kau, Izzah!

BTW, sekarang aku tengah sibuk siapkan novel ke-3&4. ahakss.. berterabur jiwa aku dibuatnya! Mana taknya, dua2 ni aku dah janji dgn org nak siapkan secepat mungkin. Ya ALLAH, berilah aku kekuatan!

Okeylah. tulis panjang2 pun nnti syok sndiri pulak.

SAYANG ALLAH, CINTA NABI ye :D




6 comments:

myliona said...

wah bestnya jd umi kpd baby boy. in sha Allah saya doakan dpt asai UIA. mesti best kan. nak keep bw kat sinilah :D

salam ukhuwah fillah

Isma Haneefa said...

syukran ya ukhti.
huhu... baby boy tu angan2 je.
amin.. thanx doanya :)
jenguk2lah slalu. sangat2 dialukan :D

Suhaili said...

saya reply comment awak ^^ http://themustachestory.blogspot.com/2012/12/rib.html?showComment=1355761723834#c7568334924771688901

Bum Bumeyh said...

rileks laa. kite batch 96 tgh tnggu tarikh keramat nak spm. takut gilaa :(

izatty fatihah said...

perancangan masa depan itu penting ye. InsyaAllah, mesti izzah boleh jd doktor stu hri nti. doa banyak-banyak tau! yg penting dah usaha & bt yg tbaik kan :)

nea lopah said...

salam perkenalan...done folow sini juga. nnti kita saling singgah menyinggah yer.