Tired! Oh... Gasping For Air! :P

Reactions: 
*Assalamualaikum*

Oh... tiba-tiba nafas Cik Haneefa jadi tersekat2.
Please...need some fresh air...(sorry kalau ter-over speaking. I guess there's no wrong as i'm a secretary of English Society:P)
Amboi, bukan main belagak kau ye Cik Neefa!
Haha...bukan nk belagak, just over-excited... (dpt jawatan secretary je pun)
Maklumlah, org x popular kat sekolah... susahlah kut nk dpt jawatan penting2 ni.
That's why jadi secretary pun dh bersyukur sangat :D

Haaa...dah. Jom balik ke topik utama.
I'm tired?
A'ah... tired sgt. Trlalu penat...
Guess what? i've travelled to the year of 2032!
Caya x?
Hehe...dah nampak muka yg nak kata Cik Neefa ni penipu kan?

Sebenarnya, Cik Neefa baru selesai khatamkan novel seorang penulis thriller ni...
Ya... Takyah cakap pun, anda semua mesti dah dpt agak...
Saya sebenarnya travel dlm novel je:P
Tapi saya x tipu kan?
Huhu...

Serius, baca cerita ni buat saya mcm sdg mmbaca sambil berlari!
Rasa sesak dada, nafas mcm x cukup dan kalau tengok dahi, penuh kerutan.
Ya, cerita ni berat.
Yg paling sesak ialah bila time pertukaran masa tu...
Sekejap tahun 2012, sekejap tahun 2032...
Fuhh... penat3.
Maka, apa maknanya tu?
Maknanya karya penulis ini BERJAYA.
Tahniah Uncle Ramlee!
Novel ni betul2 buat dada saya sakit, x cukup nafas :0
Bahasa, penyampaian dan yg paling mengagumkan, jalan cerita yg langsung x klise...
Saya bagi 10/5 bintang!
Over-limit... tapi takpa. Karya uncle patutnya dpt lebih drpd tu...

Ha... nak tau tak novel apa yg saya maksudkan? nnti beli ye.
Sama2lah kita support seorang penulis yg mungkin satu dlm sejuta di kalangan novelis2 Malaysia yg kebanyakan karya mereka sudah trlalu klise utk mnjadi tatapan pmbaca(trmasuk sayalah tu:P)


Beli ye. Jgn x beli!


Sinopsis
LAN LANI, JIMMY YEOH, PRAKASH KUMAR dan FARID JA’AH membunuh mangsa-mangsa mereka dengan kejam. Masing-masing melakukannya dengan cara yang hampir serupa. Angka 302 dilakar di dahi mangsa. Sejurus itu, mereka menghubungi polis dan melaporkan bahawa hukuman mati telah dilaksanakan. Ketika diberkas, mereka menyerah diri dalam keadaan bertelanjang bulat. Bagaimanapun, motif sebenar setiap pembunuhan sangat kabur. Andai dipadankan dengan psikologi manusia, ternyata mereka yang mengaku bertanggungjawab bukanlah orang yang waras. Kes-kes itu tidak dapat diselesaikan.

Tahun 2032 - seorang peguam, Rita Yuzalina menyertai projek rahsia yang dikendalikan oleh dua orang pakar psikiatri bertujuan untuk merungkaikan misteri pembunuhan itu. Namun, ia disabotaj. Pertukaran watak berlaku. Lebih menakutkan... tragedi lampau berulang lagi. Lebih dahsyat daripada apa yang dijangkakan!
RAMLEE AWANG MURSHID dalam karyanya kali ini mengingatkan bahawa rasa percaya merupakan perangkap yang boleh mengancam nyawa. Apabila tersedar sahaja, maut sudah di hadapan mata. Melarikan diri adalah perkara mustahil. Menyerah begitu sahaja menyebabkan kematian yang sia-sia. Cara paling selamat... jangan sesekali percaya! Sesiapa pun tidak terkecuali daripada pertuduhan, prasangka dan dijadikan suspek utama pembunuhan

*Rindu nak baca karya Tuan Bahar...


4 comments:

::WafaIrdina:: said...

wahh..tahniah dpt jd s/u...heee..amanah yang diberikan laksanakan dgn sebaek2nya yaa..hee

ain pun ske bacer novel..p skunk da mkin bz...1 2 novel je smpat bacer..ni pn baru khatam novel nyanyian syahdu..hee..pe pun t nk try jugak lar bacer novel yg adik bacer ni..huhu

Azhariah Zuber said...

sy mcm konfius. tak leh nak baca full entry. tulisan muncul setengah saja. apsal eh sbb layout baru ke

Isma Haneefa said...

>Kak Wafa...huhu...nnti baca novel saya plak tau^^

>Kak Azhariah, dah betulkan...cuba tengok balik..

fathiahRAIHANA said...

eh akak baru start baca yg ni, hee. gaya cm lambat aje nk habis ni -,-