Aku Ke Sekolah

Reactions: 
*Assalamualaikum*

Fuhh...alhamdulillah! akhirnya sempat gak saya 'merompak' waktu untuk menulis entry ni.
Biasalah, dah sekolah memang agak cbuk. So, sorrylah ye kalau lepas ni saya jarang2 update(halaahh... mcmlah pembaca ko beribu-riban!)
Pada petang yg agak terang ni, saya cuma ingin brkongsikan sedikit cerita.
Takdalah apa sgt pun. Saja nak share.
Sharing is Loving :P
Hari pertama sekolah...
Yawww, tak caya saya dah kembali ke sekolah setelah hampir 2 bulan 'mengumpul lemak' di rumah^^
Mungkin bgi org kmbali ke sekolah tu bezzz...
Tapi...
Jujur semangat saya belom ada.
Semuanya gara2 berada di SEKOLAH BARU!
Huwaaa... SMKBBSL, i'm missing you!
Now
Kena mulakan penghidupan di SMK Alma, Bukit Mertajam, Penang.
Amacam?
Jauh x saya trcampak?
Sekolah dulu di Kajang.... tpi skrang dah kat Penang:(
Hukhuk...sedey2.
Tak sangka hari last sekola tahun lepas mmg itulah yang terlast...
Babai kawan2! 
nampaknya impian kita nak terus 'buat gegar' SMKBBSL x kesampaian. Kita x dpt gila2 sama2 lgi. X dpt ambek SPM sama2, x dpt terlonjat2 masa amek result SPM sama2.... padahal itulah cita2 kita smenjak masuk form 1 dulu kan?
Apakan daya... takdir ALLAH.
Hari pertama di sekolah baru?
Hmmmm...kalau ikutkan, hati masih di SMKBBSL. Jasad je ada kat sini.
Yg paling gua panas ialah waktu baliknya paling awal pun pukul 2.30 PETANG!
Hanginnn betoll....
Kalau dulu, pukul 2.30 tu waktu yg paling lambat...
isk3...dahlah. X yah cengeng lagi. 
Ya, saya kena redha.
Lebih2 lagi nak SPM tahun ni...
Aduh... berat betul cubaan!
Subhanallah....
SMK Alma, Bukit Mertajam(dgn selambanya snapping depan pengawas:P)



10 comments:

::WafaIrdina:: said...

wahh..rindunya nak blek zaman sekolah...sgt3 naa...

adeq xduk asrama kew??sempat ag ek mcuri mase update...btw..panda2 lar bhgi maser antare blaja nge blogging naa....

semoge dipermudahkan selalu yaa.. ^^

::WafaIrdina:: said...

wahh..rindunya nak blek zaman sekolah...sgt3 naa...

adeq xduk asrama kew??sempat ag ek mcuri mase update...btw..panda2 lar bhgi maser antare blaja nge blogging naa....

semoge dipermudahkan selalu yaa.. ^^

Lady Milo said...

redha je la ye kena balik 2.30... :-)

Isma Haneefa said...

>Kak Wafa, saya kalo boleh, nak cepat kuar skolah:(

>Yalah Kak Lady Milo...memang kena redha. kan ni perancangan ALLAH?

Razifredz said...

asam garam masa sekolah lah ni ... teringat zaman sekolah dulu, dh hampir 20 thn

Isma Haneefa said...

huhu...ingat knangan lama mmg manis:)

::ct luna:: said...

nanti kan da keluar dari zaman sekolah mesti satu ari nanti kita rasa rindu zaman sekolah....n kita rasa nak putar balik je masa dulu....zaman sekolah la masa yang paling kita xboleh lupakan :)

Isma Haneefa said...

huhu...mcm tu eh? sya plak rasa nk kuar cepat je dri skola:P

fieha said...

biar berlinangan airmata jgn hentikannya kerna ia pengubat duka :)

IH said...

heee...ye eh? air mata tu penawar...