ADOIYAI..

Reactions: 

assalamualaikum...
hehe...
siang tadi kat skola,dah jwab 3 paper..
ari ni
english,geografi,and math...
huh..
english ngan geo snang...
tpi math...
maybe ade sleng ckit hehe...
ye lah...mase 1 jam je...urggghh,...tak smpat!
dahlah topik pun pelik2...

loci in two dimension lah,

coordinate lah,yg ni x delah pelik mane...cume sakit kpala nak imagine koordinat dlam kpala otak,yelah grafnye tak de,kenelah imagine sndiri..

lagi satu Geometrical Constructions..ni ssuai untuk bakal2 arkitek..hehe..kite kna construct plan..hehe mcam nak wat bangunan lah plak...yg ni x de problem sgat,cume nak construct gune jangka lukis tu atau in english we call compass tu...
dah lah gelang kecik tmpat nak sangkut pensel tuh hilang...seksa nak tepatkan ukuran yg krtas pekse bagi...akhir sekali
LANTAKLAH!!!
tak tepat pun tak tepatlah...bnda ni pun satu,nak hilang waktu exam,dahlah tak de jual bnda ni kat luar satu2,sumenye dalm set geometri tuh,brape kali nak beli?
dah msuk dua kali dah beli set geometri smata2 krana nak jangka lukis die aje..
bile difikirkan baleq,
ya allah...
nape aku tak ikat je dgn getah?
apasal susah2 nak beli set baru...
hah..padan muka ko shakira!
tulah,tak nak pkir dulu,tau hilang nk beli aje!
heeee..aplah aku ni?

hmmm...lega dpat luahkan kat blog sye yg trcinta ni..tulah,pngajarannya,pkir dahulu sbelum beli baru..ngeee...oklah...tgh melangu untuk exam esok plak...
wish me luck...bubbye...

1 comment:

.:farah:. said...

good luck dek utk exam!!

for math,
hurm..
jgn risau sgt..
mule2 mmg mcm tu..
nnti,
ble da buat bnyak ltihan,
bnda2 tuh petik jri jer..
gee~

chayok2!!