YANG MANA SATU IDAMAN KALBU??....

Reactions: 
Pernah dengar tak lagu P.Ramlee yang satu ni?
YANG MANA SATU IDAMAN KALBU?
But i'm not posting this post untuk discuss pasal lagu ni..
saje nak test..haha...apalah yg saya mngarut ni?
smnjak masuk klas baru ni,fikiran slalu stres....mana taknya,cikgu dia..
masyaallah..
bukan nak mengata....tapi bolehlah..tapi sye x puas hati btol lah...ade ke patut cikgu pindahkan saye kat tmpat nun jauh blakanggggg skali?!!mmang anda kata itu prkara biasa..
tapi sye hairanlah...stiap tahun,cikgu msti tmpat kan saye kat blakang skali...dari drjah satu,smpailah form 2...ish...ish...ishhh.....sye nk merasa duduk dpan...dpat pay more attention ckit...kalu duduk blakang...hmmm..ngantok!!!kadang-kadang,sye x dgar cikgu ckap...maklumlah,klas sye bukan sprti klas biasa yg anda bayangkan...klas sye ni,tak ubah macam dewan besarnya,dan stail mejanya...urmmm..macam kedai kopi!panjang saja mejanya,dah potpet sana-potpet sini,yelah,meja dah mcam kdai kopi!mulutnya pun...paham2 jelah!
pagi tadi,cikgu sains bagi chance kat sape yg siap note science dok dpan skali...dlam klas yg ada 39 orang itu..hanya 6 @ 7 org saja yg siap note,trmasuk saya!Ish..ish..ish...apa mau jadi anak mlayu kita ni?nsib baik sye siap,dpat mrasa dok dpan walau 1 jam!tak pelah...

hmmm...nak tau tak apa cita-cita saya???
ni kat bawah ni:

Ahli Astronomi(Astronomer)

Penulis

Pengurus Jenazah

saje je bagitau...tak tau nak tulis apa lagi...tapi,sumpah...kalau boleh,sye nak capai ketiga2 impian saya tuh...sye minat jadi astronomer sbab,sye suke tengok bintang,nak discover new planets even new galaxies!
nak jadi penulis,sbab saye ni suka berimaginasi,sbab tulah sye nak luahkan imaginasi sye dlm bntuk pnulisan..jgn ingat sye gile sbb suke berimaginasi ya!imaginasi sye sume logik2 je ok...
nak jadi pengurus jnazah?
hmmm...biasa rmaja macam sye ni,mane ada interest kat field ni...oleh sebab itu,saya nak buktikan yg remaja mcm saya ni pun masih mengambil tahu hal2 fardu kifayah ni..

kbetulan...15 ogos nanti,surau tmpat sye ade buat kursus pengurusan jenazah...nak ajak ibu saye prgi skalilah...dpat ilmu baru..kalau boleh nak jadi model mayat die skali...
hehe..pnjang plak mnulisnya....
klah wish me and u luck...ok?
bubbye..
assalamualaikum....=)
astronomer
writer
pengurus jenazah



WISH ME LUCK IN CHASING MY DREAMS!!!


2 comments:

Org Ganu said...

salam shakira..
aihh apasal pelik sgt cita2 tu dik..nak jadi pengurus jenazah? wahh jarang org ada cita2 camtu..bagus2..nanti shakira bleh la ajar akak sekali yer..hehe

shakirasweetgirl said...

haha...mmg minat pown hehe