Katak Fesyen

Reactions: 
Lama kan aku menyepi? Biasalah aku ni CEO Syarikat Penganggur Lepasan SPM Sdn Wa Berhad! Suka hati akulah bila nak hapdet, bila nak biarkan belog ni bersarang ke hape ke kan. Aku CEO keyh!

Okey. Kali ni aku nak review novel berjudul KATAK FESYEN. Unik kan nama dia? Mesti dalam kepala korang terbayangkan kisah di dunia katak yang gila berfesyen. Eh, mohon jangan salah faham! 
Untuk pengetahuan semua, novel ni seratus peratus berkisahkan dunia manusia. Kisah tentang Suraya, gadis remaja yang obses dengan fesyen.

Nak tau apa kena mengena dengan katak? Sila beli dan baca. Tak rugi. Trust me. :D

*Google punya harta*


Now to the writer, Shah Bakri....
Ini ulasan saya:
One word- CUTE! Truly, cerita ni CUTE sangat-sangat. Jalan cerita yang disusun kemas, tak membuatkan saya boring atau menguap sepanjang 'merentasi' *cewah* perjalanan Suraya yang gegeh mencapai cita-citanya dalam dunia fesyen. At first, I just believe that Samdol is Arman Armani. But you managed to relinquish that expectation from my mind because of one part that says 'Dia pun minat Arman Armani...' 
Yeah, saya puzzled sekejap kat situ. Kalau Samdol tu Arman Armani, it is quite not reasonable... takkanlah dia minat diri sendiri kan?
Cuma permulaan cerita agak slow. Tapi awak berjaya 'menarik' pembaca cepat-cepat untuk terus melekat dengan Katak Fesyen. Apapun, saya puas hati dan nak ucapkan DAEBAK untuk Shah...

Tahniah Shah! Novel awak berjaya buatkan saya jadi tak tidur sampai pukul berapa pagi entah....

*Seriuslah, saya lebih JATUH CINTA dengan Samdol berbanding Arman Armani. Samdol comellll sangatttt... first time kata katak comel! Ini semua salah Shah! Haha :P

Sekian,
All the best Shah!


1 comment:

kamaadiwarna said...

Salam, saya mohon letak review saudari ni di page FB Si Manis -
https://www.facebook.com/pages/Si-Manis-17/213908208636430?ref=hl