Air Mata Siti Hajar:Sob...sob

Reactions: 
*ASSALAMUALAIKUM*






Bagi saya novel ni 4/5 bintang. Penulis pandai memainkan emosi pembaca sehingga saya yang amat2lah kebal nak menangis ketika mmbaca novel, boleh siap pegang tisu lagi kali ni. FYI, inilah novel ke-2 yang buat saya mnangis. Novel prtama disandang oleh Andai Itu Takdirnya, Siti Rosmizah. betul2 leleh wo...


Yg pnting, gaya penulis ni dia tak syok sndiri. Eh? macam mana syok sndiri tu ye? syok sndiri tu... maksudnya penulis menerangkan sesuatu prkara secara berlebih-lebihan smpai orang meluat+menyampah. Dlm beberapa tahun trlibat dalam pmbacaan novel, salah satunya, saya kerap juga jumpa(terutama pada novel2 cinta) yg penulis suka gambarkan hero dia... terutama bab2 hensem ni melampau-lampau. Hello, it's very disgusting ok?


tak taulah mcm mana opinion org laen. but for me, it's just okay kalau tak terangkan kehenseman hero tu... ni tak, semua nak disebut! hero tu hensemlah, ramai anak dara trpikatlah, ada gayalah, mrnyerlahkan ketampananlah...ntahlah, saya tak pandai.


Bukan x boleh describe kehenseman hero tu, tpi brpada2lah. dan sjujurnya pun, saya lebih rela kalau hero tu mmpunyai perwatakan tenang+agama tinggi brbanding hensem, tapi romantik x kira tempat. contohnya pd aweknya.


hissh...jauh merapu!overall, tahniah Kak Nazihatul Hanan. novel akak menekankan aspek 'kesederhanaan' dalam setiap aspek. I like it! <3




Jgn lupe beli! only RM 22 sahaja. x rugi:D








5 comments:

Siti Muthiah said...

Jazakillah, ya ukhtie fillah.

Selamat maju jaya untuk SPM tahun 2012 dan... semoga sukses dalam lapangan ini. Teruskanlah menyampaikan walau seayat ;)

Isma Haneefa said...

hee...tQ kak!!akk pun, teruskan brkarya:D

fathiahRAIHANA said...
This comment has been removed by the author.
fathiahRAIHANA said...

adik, orang nk buat permintaan ni.
lepas ni buat la novel yg takde kisah org kawen boleh? Hek3. bosan laaaaa. tak adventure.

kalau ada satu cerita tu, story psal org sakit nk mati mkin dekat dgn Tuhan ke, org cr jln balik pd Dia ke . best jugak :>

saja je bagitauuuu, hek3.

IH said...

ha...berita bagus utk akak.
novel kedua yg bakal saya hantar ni x da story kawen sepanjang ceritanya...
kawennya pada ending saja.
so dont worry about adegan2 suami isteri... x da dlm citer ni!:D