:Salam Lembaran Baru:

Reactions: 

Assalamualaikum...

Kembali lagi setelah sekian lama menyepi diri...

bukannya ana(mulai sekarang, ana gunakan kn 'ana') merajuk...

ttapi, ana pergi mencari kekuatan...

ana sndiri x psti kekuatan apa yg ana cari sbenarnya...

trlalu bnyak kalau ana nak ceritakan satu per satu kat sini...

yg pastinya, ana mahu ucap syukur dulu kpd DIA...

Kalau x krana rahmatnya, mngkin ana x kan dberi peluang lgi utk menyedut udara percuma di atas bumi ni...

ingatlah, stiap apa yg kita nikmati hari ini semuanya adalah rahmat driNya...

hatta sebesar zarah pun nikmat tu, x ada sbb knapa kita x prlu brsyukur...

SEDIKIT IMBASAN...

ALHAMDULILLAH...Ana brjaya dpt 8A utk PMR thun lepas. Tahun ni, ana ditempatkan di science stream class... cabaran tu mmg ada. Dan skrang, ana sdg mngalami 'kejutan budaya'. Rupa2nya upper form ni jauh sgt bezanya dgn lower form!

TUTUP CERITA.

ana tahu stiap prkara yg Allah tkdirkan ada hikmahnya yg trsndiri...

tpi mklumlah, ana ni pun masih mnusia biasa,kdg2 trdetik rasa 'sukar' utk mnerima sesuatu tu(nauzubillah)

apa yg mnimpa ana skrang cukup menguji kekuatan iman. ana x tahulah, apakah ana ni hanyalah jenis manusia yg hanya tahu brcakap, tapi x prnah mmbuktikannya dgn perbuatan…

ana slalu suruh org sabar,

tapi bila dah jadi macam ni, barulah ana perasan yg slama ini ana hanya tahu berkata-kata…

Ya Allah… berdosa sungguh diri ini!!!

Apapun, ana cuba pujuk hati… dugaan yg paling besar ialah ketika syaitan dan iman saling berlawanan utk mmenangi tempat di hati…

Semoga Allah terus menunjukkan assiratul mustaqim… kerana ana trlalu lemah!

"Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan; "Kami telah beriman," sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya Kami telah menguji orang-orang yang sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yang benar dan, sesungguhnya Dia mengetahui orang-orang yang dusta."
(Surah Al-Ankabut ayat 2-3)