TENGAH BERSEDIH....

Reactions: 

Broken Heart Myspace Comments




Assaamualaikum pmbuka bicara..
ah..tak de moodlah spanjang minggu ni..
tgh brsedih ni..sedih sangat....
kena streaming class....
ni sume sbab tak datang ambik exam mid year ari tu..
3 subject sye tak duduk...
bukan sgaja tak datang..tpi ada hal yang x boleh dielakkan..
mmg gilerr punya tak boeh dtang mse exam aritu..
hal mustahak..
tp apa boleh wat....dah cikgu tak bgi duduk exam smula...
akhirnya...kdudukan saya slame ni slalu top 10 dlam kelas first kat skolah ni,
akhirnya trpaksa dpat no last sbb tak ambik pekse...
sedih....
sedih bangat..
dan kbetulan,cikgu wat streaming class,mmang dah gabra...cikgu nak pisahkan antara budak pandai dgn yg sbaliknya...sya dpat klas kedua..HUUUUUAAAA....
nak nangis..ni bukan salah sye...sye tak bodoh....cume ksempatan tak diberikan untuk sye...
kalaulah sye datang mse exam aritu...mesti tak jadi macam ni..
abih nak wat cmner redha jelah..smoga ada kejayaan lain yg mnunggu..insyaallah

p/s:MINGGU NI TAK DE MOOD NAK WAT KARYA BARU...=(





2 comments:

Org Ganu said...

Salam dik..
Ingatlah semua itu ujian dari Allah..kadang2 kte kna merasa duduk di bawah..tak semestinya nak dok kat atas je selalu..betul tu, Sha bukan bodoh tapi janganlah kte terlalu berbangga dengan pencapaian tu kerana ingatlah kejayaan dan kegagalan semua dari Allah..Allah berhak memberi atau menarik balik nikmat yg dia berikan..
Perjalanan Sha sebagai seorang pelajar masih jauh lagi, jangan la kerana kegagalan hari ni Sha mensia-siakan masa depan Sha padahal masalah yg Sha hadapi ni kecik jek..
Belum lagi Sha masuk U, lagi banyak cabaran yg Sha kena hadapi especially bidang akak ni..terlalu banyak tekanan pada mental n fizikal sampai ada satu tahap akak rasa nak quit bidang ni..
apa-apapun akak harap, Sha tak mudah berputus asa, ingatlah kejayaan itu bermula dari kegagalan. Akak pernah gagal dalam hidup, begitu juga ngan mmb2 akak..bukan semua asalnyer dari budak pandai,bukan semua top student..tapi kerana keazaman mereka yg kuat, mereka berjaya mencapai cita-cita yang mereka impikan dengan izin Allah..
Ish, panjang plak akak membebel, he..sory yer..
Apapun ingat pesan akak, jgn terlalu berbangga dengan kejayaan yang baru sedikit tapi pada masa yg sama jgn mudah berputus asa dalam meneruskan usaha...
Banyakkanlah mendekatkan diri pada Allah coz tanpa keizinan daripadaNya, semua yg kita nak tak kan dapat..wallahualam.,

p/s : sory kalo nasihat akak ni menyakitkan hati, akak just menasihati berdasarkan pengalaman akak..

wassalam

.:farah:. said...

dik..
rileks jerk..
sume yg b'laku ada hikmah nyer..
ala dek,
klas nom 2 bkan b'maksud adek bodoh..
da,
jgn sedey2 lgi!!