Sakit Apa ni?

Reactions: 
Salam...
skali lagi sye publish post ni sbb nak luahkan ape yg ade dlm aty!!
biasalah...teenager..bnda yg remeh-temeh pon kdg2 satu kmpong nak heboh!
tpi pada sye,bnda ni x remeh..ini soal keyakinan diri...
ni cuti skola,x brhadapan ngan kngkawan..kalo wktu skola..hmmm..
nilah yg nak citerr...
anda sumerr nampak sye ni ade muka sosial x?
sila lihat gamba di sebelah kanan and bawah...(muahahaha...)
muke saye ni ade muke peramah x?
muke sye ni ade muke org yg suke brcerita x?
kalo iyalah sumerr ciri2 tu ade kat muke saye,itu hanya sekadar topeng(the phantom of the opera)Apa yg merepek ni?
x...saye cuma nak gitau...sumerr ciri2 2 TAK ade dlm diri saye..
kalo kat skola,saye hilang keyakinan diri..saye try nak sesuaikan diri dgn kngkawan..but sometimes i feel like i don't belong to..bak demi lovato or Mitchie Torres dalam citerr CampRock..haha..sort of...
saye boleh mnjadi seorang yg brbeza prwatakan jika kat skola,brbanding kat umah..(slalu buat kecoh,bile kat umah)
tpi kat skola,automatic,saye akan jdi pndiam yg teramat!x suke brgaul..bukannya saya sombong,cuma rasa org x akn dapat trima kehadiran saye!!!
org sahut saya,saya jwb sepatah..mcm kekok nak brgaul...
sye prnah try,try masuk dalam geng2 yg kat skolah org pnggil friendly ni..
tpi..last2,..kena sisih!Tak ke PEDIH ULU HATI?
baru nak brubah,org x nak tolong..lagilah hilang keyakinan saya nak brgaul ngan org luar!
sye cumerr ade bbrape org bestie aje yg mmahami perwatakan saye ni!
diaorang mmg paham dgn saye,ncib baeyk!
tpi diorang pun x mcm saye,diorang x sgan atau rase org x dpat trima kalo brcampur ngan geng laen..saye nak sngat hilang kan rasa 'don't belong' tu...
tpi bile brhadapan dgn kngkawan..sye jdik nervous..ape penyakit ni?
tpi kalo dlm laman sosial ni..saya x ade masalah..
agaknye sye ni hanya boleh meluahkan prasaan melalui tulisan aje agaknya...
tngok jelah...kalo tulis blog,ok aje..kalo tulis citerr ok aje..tulis diari pun ok,siap bleh simpan brtahun agy!
tpi part nak brgaul n brkomunikasi ngan org,rasa mcm org x dpt timerr aje...ciannye saye!!!(Cian kat dri baleq)
urmmm..sebab tulah kt skola sye lbih snang brkawan ngan buku2...mcm nerd aje kan?huaaa..sakit ape ni?

4 comments:

sweet_teddy:) said...

kiter pon kdg2 kalau join program2 luar, segan nak bergaul ngan org lain.

yg sng nak ckp pon dgn budak kecik jer. ataupon yg sama penyakit ngan kiter.

tp lama2 rilek je laa, anggap diorang cam manusia biasa. kalau takut nak cakap dgn diorang, tak yah laa nak ckp. btol tak?


hanya kata-kata yg agak tak memberangssangkan, tak usah diambik peduli kalau tidak suka. peace... roger and out :D

.salwashafudin. said...

samalaa :D

Izzah Haneefa said...

haha..betul tu..tpi entahlah..dri tadika lgi itulah pnyakit sye=)))

'AQILAH said...

tak de besties...its ok, nnti lama-lama akan lebih baik :)