Urmmm..Nak citer sikit...

Reactions: 


salam...
smoga chat dan slalu dberkati Allah dan sentiasa berada di dalam keredhaannya.
Rasanya dh lame x post bnda2 isu camni,asyik2 cerpen je,tak ye?
ari ni saye nak kongsi ckitlah..
saje..boring tataw nak buat ape kan..
alkisahnye cam gini..hari tu,kawan2 saye pinjamkan saye DVD disc..
movie 'The Proposal' ngan 'The Ugly Truth'.
Dia org tau taste saye yg suke tengok citerr omputih...
tapi bukan sume jenislah..mane yg ade ngarut2 tu(ehemm..paham2 jelah)
tengok jugak,tapi ralat..hehe...biasanya saye tak brani nak tngok citer2 yg ade unsur kotor camtu...
aritu,dia org pinjamkan,...saye trima ajelah...alah...nak tengok aje...saye suke citerr omputih ni sbb die banyak lawak(bagi saye)
saye x suke tengok citerr jiwang.
tapi saye x brape minatlah dgn aktor dia org sbb dia org x tau malu!
sanggup telanjang bulat sbb nak jayakan filem..kononnya baru true-actor.
tapi tak pelah,dia org,org barat..mmg tak de rase malu pon...
saye mulenye layan jugaklah citerr The Ugly Truth..mmg x dnafikan,lawak ah..
tapi yg x tahan tu..banyak bnar prkataan 'kotor' yg trang2trangan dsebut.Tmbahan plak,adik saye baru 8 tahun ade kat sebelah..Ados!
ncib baeyk die tak banyak soal tanye per maksud prkataan2 yg dia org sbut tuh...
saye truskan aje tengok..yelah..saye pon manusia biase..bukannya baik sangat...
kalo dah tengok sampai separuh citerr..takkan nak dtinggalkan tak?
redah ajelah prkataan2 kotor tu...
sbb nak tau ending die..skali lgi sye cakap,sye ni pon bukannye baeyk sgt...
dlm filem tu..ade berape kali babak 'kiss'.Bagi sye babak yg paling tersanggup saye tengok ialah sampai 'kiss' aje.babak yg selebih daripade tu,saye dah x sanggup nak tayang mate lagi...
tpi ncib baeyk movie tu x der babak2 adegan kotor,cume prkataan je yg kotor....
tu pon dah bingit telinga dengar!cuma babak akhir sekalilah..mase nak ending tu..
haaa...itu mmg faham2 jelah..mmg saye btol2 tak tau babak tu ade mase ending citerr tu..mase tngok dari awal hingga akhir..tak de plak kuar babak2 tu...tapi akhir pon kejap je...babak tu brlangsung dlm 1 minit kot...kire x lamelah..tapi adik kat sbelah tu..urghhh..mmg betoi ah..ncib baeyk die x tanye...
tarik nafas lega!
ok..tutup citerr the ugly truth..kite bukak pulak citerr the proposal..
ok..citerr ni..tak de kotor2...babak pon tak de kotor2....
cume kiss2 tu adelah..tapi x delah trok mcam citerr the ugly truth...kali ni,adik tak ade kat sebelah..hmmm..baguslah...itu jelah kot yg nak dcritakan...
*scare jujurnya,saya mmg suke tngok citerr omputih!
haha..oklah...tu jekot..

moral citerr:
1.citerr 18 tahun ke atas hanye sesuai untuk 18 taon ke atas jelah..yg pndai2 bdak2 bawah umor nak tonton gak....hummm..no komen...(mcam sayelah tu)(kbanyakan citerr omputih 18 taon ke atas,tapi layan gak..secare jujurnye,saye BORING tengok citerr yg kebudak-budakan ni..)


2.Jgan bawak budak bawah umo tonton skali..(nnti kena soal yg ehem2 kang..tataw nak jawab)


3.Sboleh2nye..tontonlah citerr dari tmpatan..haha..
itu ajelah kot...


~Saya akui,saye masih banyak kelemahan...


~Salam~

5 comments:

Abdul said...

hahahahaha
nakal jgk shakira yea, tp ape2 pu org stuju sgt2 ngen pndangan shakira 2.hehehehe

small magician said...

gua da pesan jangan tgk dengan adik..
huhu
btw nak tanye, still dapat follow blog saye x??
konfiusing sbb bnyak kali tuka link..hehe

shakirasweetgirl said...

salam..small magician..
haha..
thx comment..
urmm..sye bru follow blog awk.
ok jerr...

mr. critic said...

thanx..
jgn pandang serong yek..
bahase di blog saye agak kasar sket..
tp xde lucah2nyer..
konfem:)

fndrocka said...

isah terpengaruh dgn cerita2 omputeh tu lak ye..especially ugly truth.huhu